16.3.2015

KeyLimePie

Söin tätä limepiirakkaa joskus siskollani ja tykästyin sen kirpakkaan mutta samalla aika makeaan makuun. Kaapin perälle jäänyt kondensoitumaito antoi kimmokkeen tämän herkun kokeiluun. Ja voin suositella (tätäkin..)! Helppo kuin mikä! Yksi miinuspuoli oli..omasta kaapista oli hävinnyt pienempi irtopohjavuoka jonka takia koko piirakka oli vähän matala. Mutta ei kai se makuun vaikuttanut...


KeyLimePien leivoin tällä ohjeella:

Pohja

200 g Digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte

4 keltuaista
1 prk (397 g) kondensoitua, makeutettua maitoa (Törsleffs)
1 1/4 dl limenmehua (3 limeä) huom. Itselläni meni 4
2 tl limen raastettua kuorta

Koristeeksi

1-2 dl kuohu- tai vispikermaa 
limen raastettua kuorta, limenviipaleita tai  
kiiviä viipaloituna 
huom. itse laitoin vain strösseleitä 
 
 1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia. 
2. Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limenkuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.  
3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli. Piirakka sopii erinomaisesti myös pakastettavaksi. Anna pakastetun piirakan sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.  
4. Vaahdota kerma. Koristele piirakka kermavaahtopursotuksilla ja limenkuorella, limenviipaleilla tai kiiveillä. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä. 
 
Aurinkoista alkuviikkoa!
 
-Päivi-  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)