31.3.2015

Aika makeeta!

Aika monessa sosiaalisen median kanavassa on tänä pääsiäisenä jaettu Kinderpiirakan makeaa ohjetta. Olin "mainoksen uhri" ja päätin kokeilla. Ihan alkuun voisi mainita, että tuo piirakka oli TODELLA makeaa. Sitä riittää yksi pieni pala. Leivoin innoissani koko pellillisen mutta jos tätä vielä teen, riittää tätä herkkua todellakin piirakkavuuallinenkin. Siihen pitänee googlaille sitten ohje erikseen. Ohjeen löysin täältä *klik klik*.

Mitään erikoisia pääsiäisruokia ja kattauksia en tänäkään vuonna kotiin aio laittaa kun matkaamme kahteen eri pääsiäispöytään syömään muiden laittamia herkkuja.

Harmaa viikko näyttää jatkuvan....

-Päivi-

26.3.2015

Sananen muumeista

Joku lukija on saattunut huomata, että kerään muumimukeja. Jonkun mielestä (kuten kanssa asukin) täysin turha harrastus. No...joku kerää postimerkkejä, toinen pelaa pleikkarilla koripalloa ja kolmas kerää ne mukit. Itselläni mukeja alkaa olemaan jo aika paljon...olisiko niitä jo joku..50? Tänä keväänä on ilmestynyt uudet Pikku Myy sekä Nuuskamuikkunen sekä aivan ihana ja tällä hetkellä suosikkini Muumitalo. Ensi kuussa ilmestyy vielä kesän sesonkimuki ja sama sesonkimuki ilmestynee taas talvella. Ruotsissa ilmestyi taannoin muki jolla oli jotain tekemistä paikallisen luonnon suojelun kanssa. Harmikseni tajusin, ettei mukia saa Suomesta. Onni oli taas sisko, joka tilasi meille mukit. Hinnasta ei puhuta nyt sanallakaan koska jollain saattaa olla mielipide kaapissa säilytettevän mukin "överi" hinnasta.



Tämä vaalenapunainen on se "kaapissa säilytettävä ruotsin muki". Ei mulla ole koskaan yksikään muki hajonnut mutta olen laittanut kaappiin kaikki "arvokkaa" mukit. Tosin noita kausimukeja kyllä käytän, kesällä kesämukeja ja talvella talvimukeja.

Mitäs tykkäätte "naapurin mukista"?  Entäs Muumimukeista ylipäätään?

Aurinkoista torstaita!

-Päivi-

24.3.2015

Blinikausi käsillä!

Sattumalta luin jostain sunnuntaina, että nyt alkaa olla käsillä blinikausi. Niin kuin taisin mainita, vietimme kanssa asukin kanssa viikonlopun siskoni luona. Lauantaina hän tarjosi meille kaikille aivan ihania blinejä! Blinien kanssa oli itse savustettua lohta, mätiä parhaiden kavereiden kanssa, suolakurkku- sekä katkaraputahnaa. Oi voi oi miten hyvää!!





Ei varmaan tarvitsisi edes mainita, että siskoni teki kaikki ihan itse. Olen yrittänyt jo pitkään suostutella, että hänkin alkaisi pitämään omaa blogia! Mielestäni olisi reilua että usemmat ihmiset pääsisivät nauttimaan esim Instagramissa (@heidi_villakalliomaki) olleista kuvista, herkuista, mielettömistä käsitöistä ja kauniista kotijutuista.

Aamu Tv:n sää Kerttu lupasi, että tänään on aurinkoista mutta sitten taas kylmenee... Kaipaan jo takaisin sitä ihanaa kevättä; auringon paistetta ja lämmintä ilmaa!

Iloista päivää!

-Päivi- 

23.3.2015

Kohti pääsiäistä!

Silitin keittiöön pari pääsiäiseen sopivaa kaitaliinaa. Viime viikolla kun paistoi aurinko, keltainen ja vihreä liina näyttivät kivoilta, tänään kun avasin keittiössä verhot ja huomasin lumen maassa, keltainen ja vihreä näyttivätkin aika korneilta. No, täytyy ne kai ottaa pois...


Löysin lähi Salesta legendaarisia ruohomunia, ilman niitä ei tule pääsiäinen ;)

Löysin aivan ihanan takin "siskon Prismasta" ja nyt mietinkin, että tarkeneeko sillä töissä vai laitanko suosista paksumman takin...

Lumesta ja takatalvesta huolimatta, kivaa viikkoa!

-Päivi-

19.3.2015

Mun lempiruoka

Jos joku kysyy, mikä on mun lempiruoka, tiedän vastauksen miettimättä. Se on sushi! Se on vaan niin niin niin hyvää! Erilaisia susheja voi tehdä kotonakin, itse teen (liian) usein aina tuon saman makirullan. Joskus voisi yrittää saada aikaiseksi kokeilla jotain muutakin. Viime lauantaina rullasin makin sisään tuoretta tonnikalaa (ihan must juttu!), paprikaa, kurkkua ja vähän salaattia, vasabia unohtamatta. Riisiviinietikka otti ja loppui vähän kesken, yleensä tykkään laittaa sitä riisiin hieman enemmän. No, ensi kerralla sitten.


Kuvaan pääsi nyt vain oma kattaukseni, kanssa asukin kattauksen näet Kupla Tuplan Facebook sivulta.

Viikko se taas vierähti ja huomenna alkaa taas viikonloppu! Suunnitelmissa olisi "kevät viikonloppu Kangasalla" :)

-Päivi-

18.3.2015

Etuovelta talvi pois

Ja kevät tilalle! Äidin järviset lähtivät varastoon, tilalle laitoin orvokit ruukkuun ja narsissin lyhtyyn. Vakio pajunkissa paikkani on vielä lumikasan takana joten en eilen saanut kissoja... Täytyy käydä huomenna vaikka.


Yhden kuvan Dropbox olikin sitten kadottanut joten täytyy tyytyä kahteen... hitsi. Tuon pehmukan tervetuloa kyltin olen muuten ostanut joskus vuosia sitten Porvoon vanhasta kaupungista. Sekin selviää ulkona hyvin kun meidän ovi on "katoksen" alla suojassa.

Pieni takatalvi näyttää tulevan viikonloppuna mutta kai se menee nopeaan ohi???

Mukavaa ja aurinkoista keskiviikkoa!

-Päivi-

17.3.2015

Uuden vuoden lupauksen toteuttamista

Moni lupaa uuden vuoden juhlinnan keskellä kuntoilla, laihtua... No, edellisellä kerralla lupasin kasvattaa pidemmät hiukset (tehty!), viime kerralla lupasin kokeilla mahdollisimman usein uusia ruokia. Sunnuntaina oli taas "sellainen" päivä. Tällä kertaa oli tarjolla risottoa ja kampasimpukkaa. Risotto on kyllä tuttu, sitä tein jossain vaiheessa aika useastikin, mutta nuo simpukat olivat uusi mutta juttu.


Risottoa tein kutakuinkin paketin ohjeella, tai lähinnä tarkista siitä aina kuinka paljon sitä riisiä pitikään laittaa per ruokailija. Simpukat pasitoin voi-oliiviöljy seoksessa yhteensä n. 5 minuuttia, maustoin suolalla, mustapippurilla (kun valkoinen oli loppu) ja limen mehulla.
Hyvää oli! Kannattaa katsella jos omasta lähikaupasta sattuisi löytymään.

Iloista päivää!
Ihana aurikon lämmitää ainakin vielä tämän päivän :)
-Päivi-

ps. TAAS ruoka/leivonta postaus...

16.3.2015

KeyLimePie

Söin tätä limepiirakkaa joskus siskollani ja tykästyin sen kirpakkaan mutta samalla aika makeaan makuun. Kaapin perälle jäänyt kondensoitumaito antoi kimmokkeen tämän herkun kokeiluun. Ja voin suositella (tätäkin..)! Helppo kuin mikä! Yksi miinuspuoli oli..omasta kaapista oli hävinnyt pienempi irtopohjavuoka jonka takia koko piirakka oli vähän matala. Mutta ei kai se makuun vaikuttanut...


KeyLimePien leivoin tällä ohjeella:

Pohja

200 g Digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte

4 keltuaista
1 prk (397 g) kondensoitua, makeutettua maitoa (Törsleffs)
1 1/4 dl limenmehua (3 limeä) huom. Itselläni meni 4
2 tl limen raastettua kuorta

Koristeeksi

1-2 dl kuohu- tai vispikermaa 
limen raastettua kuorta, limenviipaleita tai  
kiiviä viipaloituna 
huom. itse laitoin vain strösseleitä 
 
 1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia. 
2. Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limenkuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.  
3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli. Piirakka sopii erinomaisesti myös pakastettavaksi. Anna pakastetun piirakan sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.  
4. Vaahdota kerma. Koristele piirakka kermavaahtopursotuksilla ja limenkuorella, limenviipaleilla tai kiiveillä. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä. 
 
Aurinkoista alkuviikkoa!
 
-Päivi-  

13.3.2015

Ihana aurinko!

Oi mitkä ilmat! Oi mikä ihana aurinko on ilahduttanut minua jo monta päivää! Aamulla innostuin siivoamaan kun aurinko armas osoitti niin hienosti pölyjen paikat. Samainen kaveri esitteli minulle aika kaameassa kunnossa olevan keittiöni. Samoin sauna näytti auringossa hieman...tunkkaiselta. Keittiölle lupaan tehdä jotain viikonloppuna, saunan suhteen joudun kääntymään vielä kanssa asukin puoleen...

Takapihalla talven ollut kruunu ja siinä roikkuneet purkit kokevat myös kevään. Pian tuo jääpala sulaa pois! Meillä tosin ei ole lunta enää nimeksikään, oikeastaan vain kasoissa teiden vierillä.

Viikonloppuna on siivouksen lisäksi suunnitelmissa myös hieman kokkailua, tänään on tarjolla perinteinen perjantaipizza, huomenna sushia ja sunnuntaina risottoa ja kampasimpukoita. Nuo kampasimpukat ovat itselleni aika uusi juttu, olen niitä kyllä maistanut mutten koskaan tehnyt. Täytynee siis hieman surffailla jotain ohjeen tapaista...

Aurinkoista viikonloppua!

-Päivi-

8.3.2015

Olipa kerran naistenpäivä...

Kanssa asukkini sanoi joskus, ettei meillä ole (kuulemma?) tapana viettää ystävänpäivää. No, naistenpäivä näyttää kuuluvan samaan sarjaan.
Aamupäiväni pelasti kaksi ihanaa ja aurinkoista naista joiden asennetta ja kokemusta voin vain kadehtia. Taidoista puhumattakaan!
Kiitos kaikille ihanille naisille jotka ovat elämässäni! Äiti ja ihanat siskot, arvokkaat ystävät, tädin ihanat mussukat! Unohtamatta kanssa asukin äitiä! Kiitos!
Oma naistenpäiväni on kulunut imurin varressa. Välillä olen pitänyt seuraa mikroliinalle ja hätistellyt sillä pölykoiria. Kylppärissä minua muistavat pyykit ja keittiössä tiskit. Siivouksen lomassa hauduttelin itselleni uunifilettä ja juureksi.


Innostuin toissapäivänä räpsimään mustavalkoisia kuvia noista "hymypalkinnoista". Harmittaa kun oma objektiivini ei oikein riitä noiden hyvien lähikuvien ottamiseen...

 Toivottavasti teillä kanssa sisaret on ollut edes vähän hohdokkaampi päivä! Mukavaa viikkoa! Meille päin on ainakin lupailtu aurinkoa (?). Sitä siis odotellessa!

-Päivi-

7.3.2015

Leipähitti

Eli pataleipä. Vihdoin sain kokeiltua. Tulen aina vähän jälkijunassa näissä "ruokahiteissä". Mutta hyvää oli! Ensi kerralla voisi kokeilla jotain "maustejuttuja"...



Leivän leivoin tällä ohjeella. Spelttijauhot olivat hyviä tässäkin. Suosittelen!

Meillä on täällä kylillä Salpausselän Kisat. Eilen olin kuuntelemassa Elastisen vedon. Mikäli kyseinen Herra saapuu teidän huudeille, voin suositella lämmöllä!

Tänään jos Roope Salmista ja Anssi Kelaa?

Hyvää viikonlopun jatkoa!

-Päivi-

6.3.2015

Maailman helpoin suklaakakku

Surffailin iltani iloksi eilen Facebookissa ja törmäsin ehkäpä maailman helpoimpaan suklaakakkuun. Onneksi kaapissa oli vielä juuri oikea määrä leivontakaakaota! Suitsait kaikki vain sekaisin ja vuoka uuniin! Pidin ehkä himpun liian pitkään kakkua uunissa mutta...

Ranskalaiseen suklaakakkuun tarvitset:
10 annosta
200 g voita (sulatettuna)
3 dl sokeria
2 kpl munaa
2 rkl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
 
Ja näin teet sen:  
Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada taikina jauhotettuun piirakkavuokaan.
 Paista torttua 200 asteessa noin 15 minuuttia. Suklaatortun tulee jäädä sisältä hiukan löysäksi.

Tarjoa ranskalaisen suklaatortun seurana vaniljajäätelöä ja suklaakastiketta.
 



Makoisaa viikonloppua!!

-Päivi-

3.3.2015

Kun hymyilee kauniisti

Voi saada kukkia.
Käyn maanantaisin valokuvauskurssilla. Samalla tunnilla kanssani käy eräs mies, joka eilen tuli tunnille kukkakassin kanssa. Hymyilen kuulemma hänelle aina niin kauniisti niin oli halunnut ilahduttaa iltaani keväisillä kukkasilla! Kyllä! Minä hieman vaivaantuneena kiittelemään. Kevätverhotkin vaihdatin tuolla kanssa-asukilla.



Meillä Lahdessa on ainakin todella harmaata ja säätiedotusta vilkaistessa huomasin, että sama jatkuu. Onneksi on nuo kukat!

-Päivi-