27.10.2015

Hups... tein sen taas!

Ostin nimittäin uudet verhot olohuoneeseen. Lomalla "pitää päästä Ikeaan" ja "Ikeasta pitää ostaa verhot". Joo-o... Näin kävi taas. Tosin, nuo maksoivat vain 9.90e joten varsin edukkaat olivat!



Niin ja kun noita koristetyynynliinoja ei ikinä ole liikaa niin ostin tuon harmaan... Kanssa asukki tykkää! ;)

Mukavaa päivää!!
Huomenna onkin jo keksiviikko!!
-Päivi-

24.10.2015

Ale-osastolta bongattu

Meidän Prismassa oli raksa-remppaosaston muutosmyynti menossa ja siellä oli paljon jos jonkin näköistä juttua hyvinkin edukkaaseen hintaan. Puutarha osastolta bongasin mm. tämän, pehmukan korin. Ihan aikuisten oikeasti se on tarkoitettu kai pihalle mutta minä iskin sen tuohon sohvan naapuriin. Siitä saivat viltit oivan paikan.


Ostin myös ensi kesäksi pihalle muutaman korin. Vanhat saan nakata vihdoin roskiin.
Tänään vietty taloyhtiön talkoita ja pihat ovatkin varsin hyvässä kunnossa nyt.  Ilmakin suosi ja talkoo makkarat saatiin syödä auringossa.
Kauppa reissulla mukaan tarttui joululehti..

Palataan!

-Päivi-

22.10.2015

Kanervia ja kausivaloja

Ulos oven pieleen siis. Sanovat siinä tervetuloa kotiin!



Tänään oli kyllä ainakin meillä tosi hämärä päivä. Kynttilätkin sytitin heti kotiin tullessa. Ja valot tuohon lyhtyyn laitoin. Taitavat näyttää ihan samalta kuin viime vuonnakin... Noh...

Kivaa loppuviikkoa! Mullakin on kohta loma ohi.

-Päivi-

18.10.2015

Puoloffee ja Talviuni

Suuntasimme perjantaina Möysän Essolle ihanan ystäväni kanssa. Apulantaa oli luvassa. Ilta oli loistava, bändi oli loistava. Lähdimme keikalle ihan kahdestaan (niinkuin joskus ennen vanhaan), miehet jäivät kotiin. Ennen keikkaa tarjosin ystävilleni pizzalajitelman (josta en kuvia muistanut ottaa) sekä jonkinlaiseksi hitiksi noussutta puoloffee-piirasta. Perjantaina kipaisin Prismaan hakemaan myös uuden muumimukin. Aika kiva! Mitäs te tykkäätte?


Suosittelen tuota piirasta! Todella hyvää! Tein sen seuraavasti:
300g digestivejä
100g margariinia
- hienonna keksit ja lisää sula margariini.
- levitä seos irtopohjavuokaa joka on vuorattu leivinpaperilla.
1prk kondensoitua maitoa (sitä valmiiksi keitettyä!!)
2dl kermaa vaahdotettuna
himppu sokeria kermaan
puolukkaa
- levitä kinuski pohjan päälle.
- lisää puolukoita maun mukaan (itse laitoin tähän kohtaan n.1dl)
- lisää kermavaahto
- nakkele puolukoita (n.1dl) kerman päälle.
(Itse käytin jäisiä puolukoita)

Kivaa päivää sulle!

-Päivi- 

17.10.2015

Keittiön akkunalla

Alkuviikon rymsteerauksen tuloksena keittiön ikkunalauta sai myös uutta kannateltavaa. Kaivoin kaapin kätköistä "neulepurkit". Tykkään niistä tosi paljon ja oikeastaan jo vähän odottelinkin, koska voisin ne kaivaa
esille. 
  
 Erityinen on myös tuo mun Block! Se on kyllä näin pimeään aikaan yksi mun suosikki valaisimista! Ostin siihen viimeksi tarkoituksella hieman himmeämmän lampun. Toimii hyvin!
Verhoja en vieläkään ikkunaan laittanut..mikähän mua vaivaa...

Leppoisaa lauantaita!!

-Päivi-

Olkkarin puu ja purkki

Taannoisen olkkari-postauksesta sain parikin postia koskien tuota "puuta" sekä lattialla olevaa purkkia. Tässä siis lähempiä kuvia Pentikin Puusta sekä lattialla olevasta isosta lasipurkista.
Puuta saa vieläkin Pentikiltä *klik Klik*. Isompaa ja pienempää, jotain roikkuvaakin näköjään. Lasipurkkeja saa uusia jos vanhat menevät rikki. Itse siivoan tuon aina sesongin loputtua makuuhuoneen kaapin päälle odottamaan aikaa parempaa.

 
Ison lasipurkin toi jokunen vuosi sitten joulupukki. Olen pitänyt siitä aina näin "talviaikaan" valoja. Viime vuonna keksin, että haluan purkille vaatteet. Sopivan "vaatturin" löydettyäni, sain hyvinkin sopivan ja mieleisen purkin päivityksen. Kiitos vielä kerran ihana K!! Valot toimivat meillä kaikki ajastimilla, menevät päälle itsestään n. viiden aikoihin iltapäivällä. Kätevää! Ajastimia olen ostanut aina clasulta.


-Päivi-

13.10.2015

Kuinka miehen saa lenkille?

Kaivamalla kynttiläkupit, vaihtotyynynliinat ja muut tämän hetken "kausijutut" esille. Tein tämän havainnoin eilen. Ihan rauhassa sain vaihdella tyynynliinat, pestä kesän pölyt pois Pentikin puusta, miettiä mitä laittaa mihinkin ja nauttia vielä lopputuloksestakin hetken ihan yksin.


Oranssi ja sininen saivat nyt väistyä takaisin kaappiin ja tilalle laittelin nuo harmaat, mustat ja valkoiset. Tykkään. Sopii tämän hetken fiilikseen. Ainiin! Nuo pienet valopisteet tuolla pöydän sisällä ovat siis ne yhdet patteriledit! Katkaisija roikkuu tuossa ulkopuolella. Joskus kun ei jaksa sytytellä kynttilöitä, nuo pikkuledit ovat kätevä napsauttaa päälle.

Huomenna on JO keskiviikko! Mihin tää aika menee..

Palataan!

-Päivi-

12.10.2015

Iltapalaksi rieskaa

Pitkästä aikaan tehtiin perunamuusia. Viime kerrasta taitaa oikesti olla kohta puoli vuotta. Ainakin. Isompi satsi suosi perunarieskan leivontaa sopivasti. Suosittelen! Jos mietit, mitä taas sille muusin jämälle voisi tehdä, tee rieskaa! Hyvä iltapala ja rieskan saa "elvytettyä" ihan hyvin seuraavana päivänä leivänpaahtimessa.

Itse teen rieskan niin, että mittaan muusin kulhoon, perään mittaan suunnielleen saman määrän jauhoja. Sekoitan ja levitän pellille. Uunissa on lämpöä n.225 astetta. Aikaa on huono sanoa, otan sen pois kun pinta on kullan ruskea. Suolaa muusissa on jo valmiina joten omaan makuun se ei sitä kaipaa. Toki sekaan voi nakata juustoraasteen jämät! Joskus olen tehnyt rieskaa myös porkkana-perunamuusista, hyvää oli sekin.

Kivaa uutta viikkoa!
-Päivi-

10.10.2015

Pienet pallovalot makuuhuoneessa

Mainitsin jo aiemmin, että virittelin ulos "kausivaloja". Noh... virittelin niitä jo sisällekin. Makuuhuoneeseen. Nuo samat pienet pallovalot ovat olleet tuossa samassa paikassa jo ainakin viime vuonna. Toimivat paristoilla. Yleensä pidän niitä päällä illalla kun katselen sängyssä tv:tä. Ihan kivat noin niinkuin muuten, mutta ehkä valo on ehkä himpun liian sininen..(?) Valot pysyvät paikallaan nuppineulojen avulla pehmeässä sängynpäädyssä.

Kohta leivotaan (joulu)torttuja ja perunarieskaa! Huomenna taas koripalloa (kuten jo tänäänkin) ja yhdet synttärit. Kivaa viikonloppua!

-Päivi-

7.10.2015

Hidas Hämäläinen

Meitä hämäläisiä sanotaan useinkin hitaiksi. Itse en ehkä ihan sieltä hitaammasta päästä ole, mutta hämäläinen kylläkin. Bongasin taannoin Facebookin uutisvirrasta linkin "Slowareihin" eli Hämeen alueen sisustus-ja lifestyleblogit. Joukko näytti todella hyvältä joten mukaan liittyminen oli varsin mieleinen asia. Slowareihin pääset tutustumaan  täältä *kilk klik*.
Värkkään tuonne sivupalkkiin linkin vielä!

Hilpasin tiistaina kameran kanssa tuonne rantaan. Pikku-Veskun puistoon on rakennettu valotaidetta. Suosittelen lämmöllä!! Sinne vain iltalenkille koiran, miehen tai kaverin kanssa!
" Beam-valoteos tuo kahdeksi viikoksi valoa ja tunnelmaa Pikku-Vesijärven puistoon. Valaistus kytketään päälle iltaisin kello 20.
Valoinstallaatio sijaitsee Inspis-kahvilan puistoalueella, jonne on rakennettu muun muassa 30 tiilistä valokaivoa. Valokaivojen kautta valaistaan alueen puita. Puistossa on myös valokeinu ja kaksi valo-olohuonetta.
Viikonloppuisin lammelle tuodaan kynttilöitä.
Inspis on Avoin mieli-Open Mind Ry:n nuorten toimintaryhmästä käytetty nimi. Kumppaneina ovat Lahden kaupunki sekä Lahti Energia oy. Valoteoksen ovat suunnitelleet Ville Mäkelä ja Markus Karekallas.
Inspis on Avoin mieli-Open Mind Ry:n nuorten toimintaryhmästä käytetty nimi. Sen tavoitteena on edistää nuorten työllistämistä ja kehittää uusia toimintamalleja."(ess.fi)

Kirpakkaa loppuviikkoa!

Palataan!

-Päivi-


4.10.2015

Korvapuustipäivä

Facebookin uutisvirta on tänään vilissyt mitä ihanampia kuvia korvapuusteista. Tänään vietetään siis korvapuustipäivää! Itse en oikein tykkää leipoa pullaa (niistä ei ikinä tule silmääni mitään hienoja) mutta onneksi ihana ystäväni leipoo pullaa mielellään. Ilmoitin eilen, että tulen tänään "korvalaakille". Ihana pullan tuoksu leillaili jo ovella vastaan. Myönnetään, iltapäivän aikana söin aika monta pullaa, hups..


Omat vinkkini pullan leivontaan voisivat olla:
- aika löysä taikina
- älä laita kananmunaa taikinaan!
- käytä punaista maitoa ja oikeaa voita

Itse en saa noin hienoja pullia kuin kuvassa. Leikkaan aina rullan tasakoisiksi kiekoiksi ja laitan muffinivuokiin.

Vielä ehtii pullan leivontaan!

Kivaa uutta viikkoa!
-Päivi-