16.5.2016

Ihan helmi arkiruuan helpottaja!

Minulle tarjoutui mahdollisuus tehdä yhteistyötä yhden suosikki tuotteeni tiimoilta. Olen jo pitkään käyttänyt perusruoanlaitossa riisin ja pastan sijaan lähes pelkästään spelttihelmiä. Birkkalan Spelttihelmet kuuluvat kuiva-ainekaappini vakiosisältöön. Yleensä teen helmistä patoja ja "risottoja". Näin kesäaikaan olen käyttänyt niitä salaatissakin. Varsin monikäyttöisiä ja helppoja valmistaa. Spelttihelmistä ei tule pastan tapaan ällöä ähkyä. Lisää Birkkalan tuotteista juttua löydät täältä *klik klik*.

Tänään täytin spelttihelmillä munakoisosiivuja. Vähän niinkuin cannelonit mutta ilman pastaa!




Munakoiso-spelttihelmi cannelonit

1 munakoiso (viipaloi OHUEKSI ja itketä)
Kuullota pannussa:
1 sipuli pienisteltynä
4 valkosipulinkynttä pienisteltynä
pala kukkakaalia pienisteltynä
porkkana pienisteltynä
pala paprikaa pienisteltynä
2 sellerin vartta pienisteltynä 
Mausteina käytin suolaa, pippuria, yrttejä, paprikajauhetta sekä vähän chiliä. 

Keitä desi spelttihelmiä paketin ohjeen mukaan. Sekoita vielä napakat helmet kasviseokseen. Tarkista maku! Laita kullekin munakoisoviipaleelle seosta, kieritä rullalle ja laita vuokaan. Tee näin kaikille koisoviipaleille. Raastoin juustonjämän munakoisojen päälle, ei mitenkään pakollinen mutta antoi hyvää makua. Lorautin vuoan pohjalle lopuksi sentin pari vettä. Uunissa koisorullat olivat 200 asteessa n.30minuuttia.


Koisorullat voi syödä ihan niinehyvineen vaikka salaatinkin kanssa mutta tänään paistoin pihvin. Olin näin maanantain kunniaksi fiksu ja tein tuota spelttihelmi-kasviseoosta tuplamäärän. Tuunaan siitä huomenna ruokaa. En ole mikään lämmitetyn ruoan ystävä mutta nuo helmet eivät mene lämmitettäessä miksikään ja ovat siis kiireisellekin ihmiselle oivaa ruokaa! Suosittelen lämmöllä!

Aurinkoista viikkoa!

-Päivi-

Spelttituotteet saatu blogiyhteistyönä. 
.

2 kommenttia:

  1. Spelttihelmet ovat loisto juttu! Mahtavan makuisia, ruokaisia, monipuolisia käyttää, siis kaikkea positiivista mitä ruuan pitääkin olla. Oiva lisuke pääruualle, makoisa lisä salaattiin ja oiva täyte suolaiseen piirakkaan yhdessä savulohesta kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan! Tuota piirakkajuttua muuten pitääkin kokeilla, kiitokset ideasta! :)

      Poista

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)