25.5.2016

Mansikka-raparperijuustokakku

Tein lauantaisille sukunimikaimoille "pakastinta tyhjäksi aarteista" juustokakkua. Mansikka ja raparperihan ovat tunnetusti hyviä kavereita, joten päätin käyttää niitä. Pohjana käytin tällä kertaa peruskeksien sijaan spelttihiutaleita. Pohjasta tuli kyllä todella hyvä ja ennen kaikkea todella maukas! Suosittelen kyllä kokoilemaan!


Mansikka-Raparperijuustokakku:
Pohja:
4,5dl spelttihiutaleita
reilu 3rkl hunajaa

Paahda hiutaleita kuumalla pannulla hetkinen. Lisää hunaja ja sekoita massa nopeasti tasaiseksi. Levitä massa irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Täyte:
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 prk kermaa
5 liivatetta (liota vedessä)
pussillinen mansikkaa
pussillinen raparperia

Sulata mansikat (itse käytin mikroa) Muussaa mansikat haarukalla ja valuta hieman liikoja nesteitä pois. Keitä raparpereista "hilloke". Laita pilkotut jäiset varret kattilaan ja lisää himppu vettä. Keitä massaa hiljalleen niin kauan, että se näyttää hillolta. Lisää sokeria maun mukaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää juustot. Jaa massa kahteen kulhoon. Lisää toiseen mansikat, toiseen raparperihilloke. Lisää liotetut ja kuumaan vesitilkkaan sulatetut liivaatteet tasaisesti molempiin massoihin. Kaada ensin raparperimassa vuokaan ja heti perään mansikkamassa. Itse pidin kakkua yön yli jääkaapissa. Koristeeksi sulatin ja surautin soseeksi mansikoita.

Kakku sai paljon kehuja joten kaikki me neljä voimme ainakin suositella!

Ihana sää hellii ainakin meidän kylää! Muistakaa aurinkorasvat ja hatut!

-Päivi-  

blogiyhteistyö, tuotteet saatu blogiyhteistyönä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)