14.7.2016

Risottoa sankarille

Juhlimme taannoin kanssa asukin lisääntyviä ikävuosia. Kakkua ja kahvia oli tarjolla viikonloppuna ja sitten viikolla "oikeana" päivänä söimme yhdessä kotosalla. Kaupassa haahuiltuani, päädyin risottoon. Olisin halunnut kampasimpukoida mutta lähikauppamme pakasteallas ei niitä tarjonnut. Päädyin siis kylmäsavuloheen ja jättikatkoihin. Hyviä nekin. Viinin haetutin kotimatkalla sakarilla.




Varsinaista ohjetta mulla ei risotolle ole mutta sen verran voisin antaa vinkkiä, että keittele liemi itse. Mä keitän sen aina. Riisiä laitan kattilan pohjallisen meille kahdelle. Sipulia yhden. Valkosipulia...nooo..pari neljä kynttä. Ja lopuksi voita. Itse en käytä kermaa nykyään enää. Jostain kuulin, että risoton pitää olla löysää joten jätän sen aina aika löysäki. Parmesania ja suolaa maun mukaan.

Aika kiva viikonloppuruoka vaikka! Kannattaa kokeilla.

Aurinkoista torstaita!

-Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)