3.2.2017

Nachopelti goes vege

Perjantai. Jotain muuta olis kiva syödä kun tavanruokaa. No mitäs laitetaa? "Ihan samaa" kuten kanssa-asukki aina toivoo. Vieläkään en ole Prismasta kyseistä "ihan samaa" löytänyt ;)
Aina pitää yritää keksiä jotain uutta joten päätin kokeilla perinteistä nachopeltiä ilman lihaa. Korvikkeena käytin paahdettua porkkanaa ja punajuurta. Ja kyllä, suosittelen! Ja kanssa-asukki suosittelee!

Perjantai ja lupa ruuanlaittoviiniin.
Nachopeltiin tarvitset:
- 2 porkkanaa
- yhden punajuuren
- lorauksen öljyä
-suolaa ja pippuria

Kuutioi juurenkset, sekoita öljy ja mausteet ja paahda uunissa (225 astetta) sen aikaa kun tomaattikastike alkaa valmistua.

Tomaattisoosiin kaipaat
- 375g tomaattimurskaa
- puolikkaan chilin (maista ja lisää jos kaipaat enemmän!)
- 4 kynttä valkosipulia
- yhden punasipulin ja yhden tavan sipulin
- suolaa, pippuria, pizzamaustetta ja sokeria (tai ketsuppia) kaikkia oman suun mukaan

Hienonna ja kuutioi sipulit ja chili. Kuullota. Lisää tomaattimurska. Keitä pannulla kasaan kunnes...

Pilko 3/4 paprikaa ja yksi punasipuli. Lisää pellille juuresten kanssa. Jatka paahtamista. Kun punajuuri on pehmeää, lisää tomaattisoosia ja Tacosipsejä vuorotellen. Sipsejä meni n. 2-4 kourallista. Nakkele päälle juustoraastetta. Pidä 250 asteisessa uunissa sen ainaa kunnes juusto on sulanut ja reuna osan sipsit ovat rapsakan näköisiä. Sillä väliin kun koko komeus on uunissa, tee avokadosoosi. Soseuta 2 avokadoa ja n. 1,5dl maustamatonta jogurttia. Lisää maun mukaan sitruunanamehua, suolaa ja pippuria.


Päälle perinteisen rucolan sijaan pinaattia! Ja hyvää oli!

Hyvää viikonloppua kaikille! Mä menen huomenna hoitemaan muutaman MM-kisa jutun ja sunnuntaina saadaan ihana kummipoika kylään pitkästä aikaan.

-Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)