17.3.2017

Olgan sipulipiirakka

Vitsistä lähtenyt ja siitä perinteeksi muodostunut tiistainen piirakka ei pettänyt tälläkään viikolla. Kanssa asukki leipoi Olgan ohjella aivan ihanaa sipulipiirakkaa! Piirakka oli hyvää ihan tuoreenakin mutta toimii loistavasti lounaan muodossa myös. Suosittelen kokeilemaan!


Olgan piirakan voit leipoa näin:
pohja:
150g voita
2dl täysjyväspelttijauhoja
100g juustoraastetta
(vettä)

Täyte:
3 isoa sipulia
rypsiöljyä
2dl juustoraastetta
2dl kuohukermaa
1 luomumuna

Tee näin:
- Tee ensin pohja. Sekoita pehmeä voi, jauhot ja juustoraaste. Lisää vettä todella vähän kerrallaan mikäli tarvetta. Voitele vuoka tarvittaessa ja levitä taikina vuokaan (25cm).


Leikkaa sipuli renkaiksi. Kuullota ne hiljalleen miedolla lämmöllä öljyssä, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmukoita.
Kumoa sipulit pohjan päälle, lisää juustoraaste sekä kerma-munaseos. Paista 200 asteessa 20-25min.

Meillä perjantai valkeni eilistä harmaampana mutta koska yleinen fiilis on edelleen aurinkoinen, odotan jo innolla illan korispeliä ja vapaata viikonloppua! Jotain valokuva juttuja pitänee tehdä ja siksi pitää tänään hakea punaviiniä. Pitäähän laseissa olla jotain sisällä!

Kivaa viikonloppua!

-Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)