13.4.2017

Pastaputki - takuuvarmat cannellonit

Meillä on kanssa asukin kanssa pieni vitsi noista cannelloneista. Tässä iltana eräänä kanssa asukki toivoi, että puheet sikseen ja cannellonit teon alle. Kauppalappu kuntoon ja pastapötköjä täyttämään siis! Täytin cannellonnit pinaatilla ja lehtikaalilla. Eli nämä kelpaa kasvissyöjällekin jos ei karta juustoa ja kananmunaa. Pötköjen täyttäminen oli ainakin omalta osalta aika sotkuista puuhaa mutta sujui loppua kohden paremmin. Suosittelen lämmöllä täytteen laittamista pursotuspussiin!


Aloita tästä eli Helppo tomaattikastike
Vuoalliseen cannelloneja
2 rkl oliiviöljyä
2 pienehkö sipulia
2-3 valkosipulinkynttä 2tl kiuvattua chiliä
2 x 400g tomaattimurskaa (huuhtele yksi purkki vedellä ja samalla vedellä toinen)
kourallinen tuoretta basilikaa 2 tl sokeria rouhittua mustapippuria suolaa
3tl paprijauhetta
2tl pizzamaustetta
 
1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää pilkottu sipuli ja valkosipuli sekä kuivattu chili. Paista niitä antamatta valkosipulin ruskistua. Lisää tomaatit ja niiden tomaattiliemi sekä basilika. Huuhtele vedellä tomaattipurkeista kaikki tomaattimehut ja kaada kattilaan. Tämä siksi, että kastike saa olla melko ”juoksevaa”, koska osa siitä imeytyy pastaputkiloihin.
2. Anna kastikkeen hautua vähintään puoli tuntia matalalla lämmöllä, mutta siten että se kuplii selvästi. Itse haudutan kastiketta vähintään tunnin.
3. Loppuvaiheessa lisää sokeri, mustapippuri ja suola ja muut mausteet. Tarvittaessa lorauta mukaan vielä hieman öljyä. Jos kastike on kovin paksua, kevennä sitä hieman vedellä.
 
Cannellonit
n. 200 g cannelloniputkia
250 g tuoretta pinaattia
pussillinen lehtikaalia
250 g ricottaa
2 kananmuna
suolaa ja pippuria
2 palloa mozzarellajuustoa
 
1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
2. Huuhtele pinaatti ja lehtikaali huolellisesti. Keitä niitä runsaassa vedessä muutama minuutti, kunnes pinaatti on mennyt hieman kasaan. Valuta ja anna jäähtyä.
3. Purista käsin suurin osa vedestä pois pinaatista ja lehtikaalista ja pilko massa saksilla ihan pieneksi silpuksi siivilässä. Kaada kulhoon.
4. Lisää sekaan juusto, kananmunat, suola ja pippuri. Sekoita huolellisesti.
5. Täytä cannelloniputket täytteellä. Putkien ei tarvitse olla tiiviisti täytettyjä. Lado putken yksitellen vuokaan vieri viereen. Yritä löytää sellainen vuoka, että kaikki putket mahtuvat vierekkäin.
6.  Kaada tomaattikastike putkien.Revi cannelloniputkien päälle mozzarellapaloja.
7. Paista vuokaa n.30-40 minuuttia kunnes pasta tuntuu haarukassa pehmeältä.

Meillä yhdestä satsista riitti kahdelle päivälle ruuaksi ja lisäksi muutamalle päivälle kanssa asukin evääksi. Jäin kaipaamaan täysjyväcannelloneja... 

Pääsiäisloma alkoi tänään. Eli nautitaan parista extravapaapäivästä! Kivaa pääsiäisen aikaa kaikille!

-Päivi- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)