17.7.2017

Sillä sipuli!

Tämä on maailmankaikkeuden paras sipulipiirakka! Kerrassaan loistava, aivan ihana, suussa sulava. Sanat eivät riitä kertomaan, kuinka hyvältä se oikeasti maistuu. Se pitää kokea! Ja heti alkuun mainittakoon, etten leiponut tätä itse, tämä on kanssa-asukin pravuuri.

Sipulipiirakan teet näin:

1,5 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
n.4 dl vehnäjauhoja
ripaus sokeria
ripaus suolaa
50 g voisulaa tai 1/2 dl öljyä
1 muna
täyte:
750 g sipulia
200 g pekonia
2-3 rkl oliiviöljyä
1/2-1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl kuminaa
1/4 tl muskottipähkinää
3 munaa
300 g smetanaa
1,5 dl maitoa
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää sokeri osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja anna kohota n.15minuuttia. Lisää loput jauhot, muna, rasva ja suola. Tee tasainen taikina ja anna kohota 20 min.
Tee sillä aikaa täyte. Leikkaa sipulit puolirenkaiksi ja kuutioi pekoni.
Paista lihat pannulla. Ota pois ja laita astiaan. Kuullota sipulit hiljallee. Lisää alussa pari ripausta suolaa, näin sipuli ei pala niin helposti. Paiston lopussa lisää ripsu sokeria. Lisää pekoni joukkoon. Mausta.
Sekoita munat, maito ja smetana. Lisää jäähtyneeseen sipuliseokseen.
Kauli taikina uunipellille leivinpaperin päälle tai  isoon piirakkavuokaa myös reunoille. 
Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Levitä täyte päälle.
Paista 200-220 asteessa 30-40 min kunnes reunat ovat kauniin ruskeat.

Piiras sopii hyvin oluen seuraksi mutta toimii loistavasti myös iltapalana ja miksei illanistujaisissa salaatin kanssa! Kannattaa kokeilla. Minä voisin syödä tätä ihan koska vaan!

Meillä hujahti viikonloppu nopeaa. Perjantaina käytiin Lahden Öissä kuuntelemassa Antti Tuiskua (ja KaijaKoota), lautantaina ajelimme siskoni mökille jossa vietimme aurinkoisen ja ihanan viikonlopun. En ole ennen ollut mikään "pikku"veneen ystävä mutta siskon miehen veneeseen uskallan mennä hyvillä mielin. Ihana ajelu Näsijärvellä oli koko viikonlopun Kruunu!
Tänään onkin sitten pesty pyykkiä ja siivottu kotona jotta viikonloppuna voikin sitten taas nauttia kesälomasta! 

IHANA KESÄ!


-Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)